Κορονοϊός: Για τρεις μήνες και όχι μέχρι το Σεπτέμβριο η εκ περιτροπής εργασία

0
132

Μέχρι τον Ιούνιο και όχι μέχρι το Σεπτέμβριο, όπως προβλεπόταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 20ης Μαρτίου θα μπορούν οι εργοδότες που οι επιχειρήσεις τους πλήττονται από τον κορωνοϊό να εφαρμόζουν την εκ περιτροπής εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιαννης Βρούτσης, προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες για αυθαιρεσίες από πλευράς εργοδοτών.

Την ίδια ώρα, σε λειτουργία τέθηκε από τα μεσάνυχτα η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, όπως άλλωστε ανακοίνωσε χθες βράδυ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε 1.750.000.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων άνοιξε χθες, ενώ για τους εργαζόμενους θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, έκπτωση 25% θα έχουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που θα καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις οφειλές για φόρους και εισφορές, με εξαίρεση το ΦΠΑ.

Επίσης παράταση θα δοθεί για την πληρωμή εισφορών, η οποία θα καταβληθούν σε τέσσερις δόσεις, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.

Πάντως τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις προκαλούν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με την τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, να μιλά για 111.000 νέους ανέργους το Μάρτιο.

Πηγή: madata.gr