Κορονοϊός – Γώγος: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τις 100.000 κρούσματα την ημέρα

0
45

Η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον είναι ιλιγγιώδη και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και τις 100.000 την ημέρα, αλλά το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ ανάλογα με τον αριθμό τους. 
Για την εκρηκτική διασπορά της παραλλαγής Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Προέβλεψε δε πως τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες. 

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της Όμικρον είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1 ο κ. Γώγος, τονίζοντας ότι ακόμα οι ειδικοί συλλέγουν στοιχεία για τη συγκεκριμένη παραλλαγή. 
 
Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γώγος είπε ότι η πανδημία είναι δυναμική και καθώς τα δεδομένα αλλάζουν θα πρέπει να επανεκτιμηθούν κάποια πράγματα όπως το πρωτόκολλο λειτουργία των σχολείων.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον και γι’ αυτό αν έχουμε κάποια συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό.

Πηγή: madata.gr