Κορονοϊός: Η βρετανική μετάλλαξη έφτασε στην Κίνα

0
34

Το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία βρέθηκε και στην Κίνα, σε μια φοιτήτρια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), το νέο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία έφτασε στην Κίνα από τη Σανγκάη στις 14 Δεκεμβρίου, αφού είχε βρεθεί στη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι το Πεκίνο στις 24 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει αναστολή πτήσεων από και προς τη Βρετανία λόγω του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού. “Αυτό το στέλεχος του κορονοϊού είναι το πρώτο που εισάγεται στην Κίνα “και αποτελεί μεγάλη απειλή για την πρόληψη και τον έλεγχο της covid-19” στη χώρα, τόνισε το CDC στην ανακοίνωσή του.

Κατά συνέπεια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, ενώ η φοιτήτρια έχει τεθεί σε απομόνωση. Επιπλέον έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, περιλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης στην οποία επέβαινε. “Οι χώροι από τους οποίους πέρασε απολυμάνθηκαν”, σύμφωνα με το CDC.

Αυτό το νέο στέλεχος του κορονοϊού είναι 50% με 74% πιο μολυσματικό από τα άλλα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε αρκετές χώρες, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

Πηγή: madata.gr