Κορονοϊος: Ηλεκτρονικές εξετάσεις στο ανοικτό πανεπιστήμιο

0
105

Το ΕΑΠ εξασφάλισε πλατφόρμα, την οποία προσφέρει και στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια για ηλεκτρονική επίβλεψη εξετάσεων από απόσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, αδιάβλητες εξετάσεις ακόμη και εξ΄αποστάσεως στα πανεπιστήμια ή και στα σχολεία μέσω νέας πλατφόρμας του Ανοικτού πανεπιστημίου.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ιδρύματος και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Ζώρας, το ΕΑΠ μπορεί να εφαρμόσει και να προσφέρει και στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια εφόσον το θελήσουν το αποτέλεσμα της συμφωνία του με το μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο πιστοποίησης και ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση.

Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται exam proctoring θα προσφερθεί από το ΕΑΠ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο για την διεξαγωγή πανεπιστημιακών εξετάσεων.

Το ΕΑΠ εξασφάλισε από τον Οργανισμό, που εδρεύει, όπως όλες οι κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες στον κόσμο στη Silicon Valley, την αποκλειστικότητα για τη χώρα μας της χρήσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Με το σύστημα αυτό μπορεί να επιτευχθεί η ηλεκτρονική επίβλεψη εξετάσεων ώστε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα πιθανών κινδύνων στον αδιάβλητο χαρακτήρα της διαδικασίας.

Η μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους εξετάσεις, όπως «ηλεκτρονικές» εξετάσεις στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, αλλά και σε διαγωνισμούς όπως οι προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις στα σχολεία εάν κριθεί ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε εξεταστικά κέντρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Ζώρας ανακοίνωσε την χορήγηση εκπαιδευτικών υποτροφιών από το ΕΑΠ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των υποτροφιών τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: madata.gr