Κορονοϊός – Ιταλία: Έρευνα σε γηροκομείο για 190 θανάτους ηλικιωμένων

0
139

Στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών έχει μπει το μεγαλύτερο γηροκομείο στην Ιταλία στο οποίο 190 άνθρωποι πέθαναν μετά την αρχή της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κατάσταση στο Pio Albergo Trivulzio όπως είναι το όνομα του γηροκομείου που βρίσκεται στο Μιλάνο αποκαλείται ήδη από ιταλικά μέσα ενημέρωσης ως χώρος «σφαγής» ηλικιωμένων.

Οι εισαγγελείς ερευνούν καταγγελίες εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες η διεύθυνση του γηροκομείου απαγόρευε σε γιατρούς και νοσηλευτές να φοράνε προστατευτικές μάσκες για να μην τρομοκρατούν τους ηλικιωμένους.

Από την πλευρά της η διοίκηση του γηροκομείου αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι απλά δεν είχε στη διάθεσή της αρκετά τεστ για τους περίπου 1.000 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στους χώρους του.

Αυτό που αναζητούν οι εισαγγελείς στη διάθεση των οποίων βρίσκονται τα αρχεία του γηροκομείου, είναι αν υπήρξε αμέλεια που οδήγησε στην εξάπλωση του κορωνοϊού και στον θάνατο των ηλικιωμένων.

Απαντήσεις ζητούν και οι συγγενείς των ηλικιωμένων συγκεντρώνοντας παράλληλα μαρτυρίες για να «ενισχύσουν» την έρευνα των εισαγγελέων.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα γηροκομεία της επαρχίας φοβούμενος ότι υποκαταγράφεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού.

protothema

Πηγή: madata.gr