Κορονοϊός και μέτρα στον αθλητισμό: Τι θα γίνει με τον επαγγελματικά και τον ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

0
49

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων προβλέπουν και το κλείσιμο κλειστών γυμναστηρίων και κλειστών χώρων άθλησης.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. «Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εύλογα γεννήθηκε η απορία για το τι θα γίνει στον ομαδικό αθλητισμό, τα πρωταθλήματα και τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα σπορ.

Η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως στην ενημέρωση που θα γίνει από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 19:30 του Σαββάτου (31/10), θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Η μέχρι τώρα εισήγηση είναι να υπάρξει συνέχιση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, από τη στιγμή που οι ομάδες υποβάλλονται διαρκώς σε τεστ για τον κορονοϊό και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος της κατάστασης.

Αν δοθεί το «ΟΚ» από τις υγειονομικές επιτροπές, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και οι αγώνες ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

Ακόμα και σε αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια (πχ μπάσκετ), ωστόσο, για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν αποκλείεται να ισχύσει η μηνιαία – όσο διαρκούν δηλαδή τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας – παύση τους.

Περισσότερα, όμως, θα γίνουν γνωστά και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ενημέρωση που θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εξυπακούεται πως το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα, τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν κανονικά, από τη στιγμή που τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη (03/11).

Πηγή: madata.gr