Κορονοϊός: Καραντίνα σε όλη τη Βενεζουέλα – Νέα κρούσματα και θάνατοι σε όλο τον κόσμο

0
65

Σε καραντίνα τίθεται το σύνολο της επικράτειας της Βενεζουέλας, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 33, με εντολή του προέδρου της χώρας.

Από σήμερα Τρίτη «η Βενεζουέλα μπαίνει σε κοινωνική καραντίνα», τόνισε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως αυτό το «απαραίτητο δραστικό μέτρο» θα εφαρμοστεί «σε όλη τη χώρα».

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα θα εισαγάγει φάρμακα από την Κούβα και προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και «χιλιάδες» σετ εξετάσεων, από την Κίνα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα από σήμερα Τρίτη ως την 30ή Μαΐου, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς στην Κολομβία έχουν επιβεβαιωθεί 54 κρούσματα του κορωνοϊού.

Στη Γερμανία, ξεπέρασαν τα 6.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα του ιού, με 1.174 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα στο περασμένο 24ωρο – στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ. Οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές της ασθένειας COVID-19 ανέρχονται σε 13.

Στην Ασία, 30 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Ταϊλάνδη, γεγονός που αύξησε σε 177 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Άλλα 12 καταγράφησαν στην Καμπότζη, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στα 24.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα αυξηθεί εκθετικά, φθάνοντας τα περίπου 15.000 μέχρι τα τέλη του Μαρτίου από 223 χθες Δευτέρα,ενώ ο COVID-19, έχει ως σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους στη χώρα.

Το Δουβλίνο έχει μέχρι στιγμής κλείσει όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νυχτερινά κέντρα, τις περίφημες παμπ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κι έχει επιβάλλει απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, στην προσπάθειά του να μειώσει τον ρυθμό εξάπλωσης της ασθένειας. Επίσης, οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα.

Στην Τουρκία, άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 47. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μέσα σε μια ημέρα ως τώρα.

Πηγή: madata.gr