Κορονοϊός: Κατέρρευσε 60χρονος στη Σύρο λίγο μετά τον εμβολιασμό του

0
55

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με έναν 60χρονο ο οποίος παρουσίασε θρόμβωση λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.
Ένα νέο περιστατικό θρόμβωσης σε άνδρα που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca διερευνάται από τις Αρχές.

Πρόκειται για έναν 60χρονο από τη Σύρο, με ιστορικό ισχαιμικών επεισοδίων, ο οποίος εμβολιάστηκε το πρωί της Παρασκευής και μία ώρα αργότερα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, κατέρρευσε. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στις φλέβες του 60χρονου δεν βρέθηκαν θρόμβοι, κάτι που θα υποδείκνυε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συμπληρώθηκε η λεγόμενη κίτρινη κάρτα προκειμένου το συμβάν να καταγραφεί από τον ΕΟΦ και να διερευνηθεί περαιτέρω.

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν αντενδείκνυται ακόμα κι αν κάποιος έχει ιστορικό, θρομβώσεων.

Η AstraZeneca για τις θρομβώσεις
Όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η AstraZeneca Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας για το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, σε σύνολο 18 εκατομμυρίων εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο, έχουν καταγραφεί μόλις 40 τέτοια περιστατικά.

mega.com

Πηγή: madata.gr