Κορονοϊός: Κρύβεται από το αυτόφωρο ο ιερέας που κοινωνούσε στο Κουκάκι

0
107

Άφαντος παραμένει και σήμερα Δευτέρα ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι, αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών αλλά και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η αστυνομία συνεχίζει να τον αναζητεί, ωστόσο εκείνος κρύβεται προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Δεν εμφανίστηκε στις αρχές, ούτε η αστυνομία κατάφερε να τον βρει στην Εκκλησία.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του ιερέα δεν συνιστά πράξη αγάπης.

«Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Χθες, Κυριακή των Βαϊων, ο Ιερέας αποφάσισε να λειτουργήσει κανονικά την Εκκλησία και περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα.

Φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν ακόμη και έναν πατέρα με μικρά παιδιά να πηγαίνει να κοινωνήσει στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις παρατηρήσεις γειτόνων ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, ο πατέρας απάντησε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προχώρησε κανονικά στην κοινωνία.

Πηγή: madata.gr