Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πανδημία και τους εμβολιασμούς από το υπ. Υγείας

0
20

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 3.689 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 1.076 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 529 στην Θεσσαλονίκη

Τα παιδιά προσέρχονται με υποδειγματική τάξη και πειθαρχία. Η γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία τα κάνει να φεύγουν χαρούμενα ότι έκαναν κάτι σημαντικό… Μία εικόνα, πραγματικά γιορτινή…, είπε αρχικά η κα Θεοδωρίδου. Και συνέχισε: Οι πέντε πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός, κόπωσξ, κεφαλαλγία και μυαλγία.

Για την παραλλαγή Όμικρον ανέφερε: Έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες για να απαντηθούν βασικά ερωτήματα. Έχει αυξημένη μεταδοτικότητα. Στη μετάδοση συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι είτε ως ασυμπτωματικοί είτε με λίγα συμπτώματα. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, αλλά ηπιότερα. Ένα άλλο σημείο είναι ότι άτομα που έχουν νοσήσει έχουν κατά 5,4 φόρες αυξημένο κίνδυνο επαναλοίμωξης, Δηλαδή η φυσική ανοσία δεν φτάνει για να προστατεύσει”.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση:

Πηγή: madata.gr