Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πλατφόρμα εμβολιασμών

0
50

Δείτε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς για τα άτομα άνω των 85 ετών, η οποία είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Μόνη η ηλικία αποτελεί το σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου, είπε, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο η πλατφόρμα άνοιξε για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο δόσεις.

Υπενθύμισε τη σημασία και των δύο δόσεων του εμβολίου, λέγοντας ότι η πρώτη δόση είναι αυτή που φέρνει το αντιγόνο του εμβολίου και έτσι αναπτύσσονται αντισώματα, ενώ η δεύτερη εγκαθιστά περισσότερη ανοσία.

Αν κάποιος καθυστερήσει ή αναβάλλει την β’ δόση, αυτή είναι ανεπαρκής, τόνισε.

Με τους εμβολιασμούς ήρθε στο προσκήνιο το θέμα αν αυτός είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το εμβόλιο Covid φέρεται να είναι αδύνατο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση ή στην έγκυο ή στο κύημα, σημείωσε πρόσθεσε ωστόσο ότι η επίσημη θέση είναι να μην γίνεται εμβολιασμούς σε εγκύους.

Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες και επιταχύνει, ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας να είμαστε αισιόδοξοι και να χαρούμε αυτό το ταξίδι.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26.090.000 δόσεις εμβολίου, που αντιστοιχεί το 2,36% των δόσεων των εμβολίων στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και έκανε εκτενή αναφορά στις παραδόσεις που γίνονται και θα γίνουν.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μας παραδοθούν από την Pfizer 1.348.425 δόσεις.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία για τους κατοίκους νησιωτικής χώρας, λέγοντας ότι μέλημα είναι να μεταφέρουν τα εμβόλια σε όλα τα σημεία, ακόμα και σε νησίδες με πολύ λίγους κατοίκους.

Δείτε LIVE την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Πηγή: madata.gr