Κορονοϊός: Με παράλυση στα κάτω άκρα γιατρός μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

0
53

Ένας γιατρός από το νοσοκομείο της Κέρκυρας που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, νοσηλεύεται με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες.

Με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας ένας 60χρονος γιατρός. Όπως ο ίδιος λέει, δεν μπορεί να κινήσει τα πόδια και τη μέση του.

Ο γιατρός έκανε τη Δευτέρα τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για το σπάνιο σύνδρομο Γκιγιέ Μπαρέ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να συνδέει το εμβόλιο με την κατάσταση της υγείας του.

Αισιοδοξία για την 40χρονη νοσηλευτήρια

Εμφανή σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία της 40χρονης νοσηλεύτριας, που παραμένει με συμπτώματα παράλυσης στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί εάν η κατάστασή της νοσηλεύτριας συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα προβλήματα στους δρόμους ανάγκασαν ωστόσο την κυβέρνηση να αναβάλλει τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς στην Αττική.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί στην Εύβοια, ενώ στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης περισσότεροι από 600 πολίτες έκαναν το εμβόλιο.

Εκτίναξη των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Εκτίναξη των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη περιμένουν από την επόμενη εβδομάδα οι ειδικοί, καθώς εντόπισαν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι μεταλλάξεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του ιού, με τους ειδικούς να περιμένουν ότι αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις ΜΕΘ το επόμενο διάστημα.

https://www.megatv.com

Πηγή: madata.gr