Κορονοϊός: Μικρή βελτίωση στην Αυστρία παρά το σκληρό lockdown

0
8

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την έναρξη ισχύος του τρίτου  σκληρού lockdown στην Αυστρία, στις 26 Δεκεμβρίου, με διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, αλλά και την έναρξη, μία ημέρα αργότερα των πρώτων εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού, μόνον μία μικρή βελτίωση παρουσιάζουν τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES) και του Πολυτεχνείου του Γκρατς, ο αριθμός αναπαραγωγής βρίσκεται στο 0,97, και είναι αυξημένος σε σχέση με το 0,88 που είχε ανακοινωθεί τελευταία, πριν από δυόμισι εβδομάδες, στις 18 Δεκεμβρίου.

Μία τιμή 1,0 σημαίνει ότι ενεργοποιείται μια περαιτέρω περίπτωση για κάθε κρούσμα μόλυνσης και ο ιός εξαπλώνεται ενδημικά, επομένως ο στόχος των επιδημιολόγων είναι να βρεθεί ο αριθμός αναπαραγωγής πολύ κάτω από το 1,0.

Την ίδια στιγμή, ο ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων στην Αυστρία ήταν –3,1%, με τις νέες λοιμώξεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο να έχουν ανέλθει σε 2.311, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στη χώρα είναι 364.580.

Συνολικά, νοσηλεύονται σήμερα με κορονοϊό σε νοσοκομεία 2.404 άνθρωποι και από αυτούς οι 371 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ τους 6.457 έχουν φθάσει οι θάνατοι στη χώρα από την εμφάνιση της πανδημίας.

Η επίπτωση επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων μολύνσεων με κοροναϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 169 σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr