Κορονοϊός – Νέα Υόρκη: Κοριτσάκι 4 μηνών νικήθηκε από τον ιό

0
98

Ένας πυροσβέστης στη Νέα Υόρκη και η σύζυγός του, «έχασαν» την 4 μηνών κόρη τους από τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η οικογένεια.

Η Jay-Natalie La Santa, το πρώτο παιδί για τον πυροσβέστη Jerel La Santa και της συζύγου του Lindsey La Santa, πέθανε τη Δευτέρα, αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Η γιαγιά του κοριτσιού, επιβεβαίωσε το θάνατό της στο NBC News.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 21 Μαρτίου, καθώς ανέβασε πυρετό και εισήχθη αμέσως λόγω της προϋπάρχουσας καρδιακής της κατάστασης. Το αρχικό τεστ κορωνοϊού στο οποίο υπεβλήθη, ήταν αρνητικό, κάτι που συνέβη και με τα τεστ που έκαναν οι γονείς και η γιαγιά της. Ωστόσο, μια εβδομάδα αργότερα ελέγχθηκε ξανά και βγήκε θετική.

«Δεν έχουμε ιδέα πώς κόλλησε τον ιό», δήλωσε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού στο NBC News.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό είχε τις αισθήσεις του τις πρώτες 16 μέρες της παραμονής του στο νοσοκομείο, αλλά τέθηκε σε τεχνητό κώμα λόγω της καρδιακής της κατάστασης. Τις τελευταίες μέρες παρουσίασε κάποια βελτίωση, σύμφωνα με τη γιαγιά της, ο πυρετός έμοιαζε να υποχωρεί και οι πνεύμονες άρχισαν να καθαρίζουν.

Όμως, μέσα σε λίγες ώρες, στις 20 Απριλίου, η κατάσταση αντιστράφηκε, οι παλμοί έπεσαν, η αναπνευστική λειτουργία επιδεινώθηκε και η μικρή υπέστη καρδιακή ανακοπή, χωρίς να καταφέρει να ανταποκριθεί ξανά στις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: madata.gr