Κορονοϊός: Νεκρός 59χρονος μοναχός στο Άγιο Όρος – Ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν

0
58

Το Άγιο Όρος βράζει από κορονοϊό. Δυο νεκροί μοναχοί και τρεις ακόμη παλεύουν για τη ζωή τους διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχει μεγάλη διασπορά σε μονές.

Ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού, κατέληξε σε ηλικία 59 ετών.

Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους εννέα.

Όπως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση του MEGA, ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος, είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

Παράλληλα, στο Άγιο Όρος, παλεύουν με τη ζωή τους και άλλοι τρεις μοναχοί, οι οποίοι νόσησαν με κορονοϊό και είναι επίσης ανεμβολίαστοι.

Πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο Άγιο Όρος
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και πληροφορίες, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλούς προσκυνητές από τα Βαλκάνια οι οποίοι μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Άγιο Όρος.

Mega.com

Πηγή: madata.gr