Κορονοϊός: Νεκρός ιατροδικαστής από τον ιό – Φόβοι ότι κόλλησε από νεκρή γυναίκα

0
115

Ένας ιατροδικαστής έχασε τη ζωή του, λίγες ημέρες αφότου νόσησε με κορωνοϊό. Θεωρείται πως κόλλησε από την επαφή του με την σορό μίας γυναίκας, επίσης θύμα της πανδημίας.

Η περίπτωση αυτή καταγράφεται ως η μοναδική μέχρι στιγμής στο είδος της. Η μετάδοση δηλαδή της νόσου από νεκρό σε ζωντανό.

Η αποκάλυψη έγινε από το επιστημονικό περιοδικό Forensic and Legal Medicine και σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιατροδικαστής εργαζόταν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ. Δεν παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για την ηλικία, το φύλο ή την πρότερη κατάσταση της υγείας του. Αν και το άρθρο μόλις δημοσιεύθηκε, το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στις 20 Μαρτίου, τότε που στην Ταϊλάνδη είχαν σημειωθεί 272 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Εκτός από τον ιατροδικαστή, έφυγε από την ζωή και ένας νοσοκόμος, ο οποίος φέρεται να είχε μεταφέρει την συγκεκριμένη σορό. Το επιστημονικό αυτό άρθρο καταλήγει στην ανάγκη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων και στην ενίσχυση της ατομικής προφύλαξης και στο χώρο του νεκροτομείου και κατά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Παρ’ ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές μελέτες, έχει προταθεί ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός στο νεκρό σώμα για διάστημα ημερών, χωρίς να γνωρίζει ακόμα κανείς πότε απενεργοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει σημάνει συναγερμός σε νοσοκομεία των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Βρετανίας, όπου εξαιτίας των εκατοντάδων θυμάτων του ιού που καταγράφονται ημερησίως, το προσωπικό τόσο των νοσοκομείων, όσο και των νεκροτομείων παρουσιάζει ελλείψεις ειδικών υλικών προστασίας. Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι και τα αυτοσχέδια νεκροτομεία που στήνονται σε πάρκα, πάρκινγκ και άλλους δημόσιους χώρους

protothema

Πηγή: madata.gr