Κορονοϊός: Νοσούντες στη Σκόπελο σπάνε την καραντίνα

0
42

 Τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Σκοπέλου καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού σε μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως αψηφούν υγειονομικά πρωτόκολλα και καραντίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού, όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος οργισμένος ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Νίκος Βαφίνης.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ για 13 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα. Οκτώ στο χωριό Γλώσσα και πέντε στο Ελιός. Όμως, εκφράζονται φόβοι ότι εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων από τους νοσούντες, η διασπορά θα είναι σημαντική και πως θα προκύψουν στην πορεία νέα κρούσματα. Στο νησί επικρατεί αναβρασμός για την αδιαφορία που επιδεικνύουν ορισμένοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Τα δύο χωριά μαζί δεν ξεπερνούν τους 700 κατοίκους και τα 13 κρούσματα είναι ένας υψηλός αριθμός που γρήγορα μπορεί να γίνει μεγαλύτερος, αν συνεχιστεί εκ μέρους ενός τμήματος του πληθυσμού, να υπάρχει χαλαρότητα, συγχρωτισμός και μη τήρηση της καραντίνας για όσους νοσούν και για τις στενές επαφές τους.

“Είναι εξωφρενικό αυτό που γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι εμπύρετοι που έχουν διαγνωσθεί με τον ιό και αντί να μείνουν μέσα, κυκλοφορούν σε τράπεζες και άλλους χώρους και έρχονται σε επαφή με άλλους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι. Ο ιός δεν αστειεύεται. Έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους” κατήγγειλε ο κ. Βαφίνης στον “Ταχυδρόμο”. Ενήμερη είναι και η Αστυνομία του νησιού προκειμένου να ελέγξει αν τηρείται η καραντίνα ή όχι από όσους νοσούν.

“Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο 13 οι συνάνθρωποί μας που νοσούν αυτές τις ημέρες. Υπάρχουν και άλλα άτομα, βάσει στατιστικών δεδομένων. Παρακαλούνται να μείνουν στις οικίες τους με κάθε δυνατή προφύλαξη και αν δουν ανησυχητικά συμπτώματα να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαφίνης.

Πηγή: madata.gr