Κορονοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απάντησε στους συνωμοσιολόγους για το 5G

0
97

Μετά την έκταση που πήρε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστότοπους και εφημερίδες που “ζουν” για τις θεωρίες συνωμοσίας το ζήτημα του αν η τεχνολογία 5G (επόμενη γενιά κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μετάδοσης δεδομένων) προκαλεί ή επιδεινώνει τη νόσο COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγκάστηκε να απαντήσει.

Παρά το γεγονός ότι κάθε σοβαρός επιστήμονας γνωρίζει πολύ καλά πως ο κορονοϊός ουδεμία σχέση έχει με την τεχνολογία 5G, εντούτοις οι τρομολαγνικές θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο παρασύρουν πολλούς ανθρώπους στο να πιστεύουν πράγματα που δεν ευσταθούν επιστημονικά.

ΠΟΥ: ΟΧΙ, ο κορονοϊός δεν προκαλείται ούτε και εξαπλώνεται μέσω των δικτύων 5G

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο ΠΟΥ στην σχετική του ιστοσελίδα όπου “απαντάει” σε κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας και παρερμηνείες σχετικά με τη νόσο COVID-19:

Οι ιοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσω ραδιοκυμάτων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε πολλές χώρες που δεν διαθέτουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού, όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται, ή μιλάει. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και εν συνεχεία αγγίζοντας τα μάτια, το στόμα, ή την μύτη τους.

Πηγή: https://www.who.int

Πηγή: madata.gr