Κορονοϊός: Πάνω από 8.500 κρούσματα σε 24 ώρες στη Γαλλία

0
63

Συνολικά 8.550 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας είχαν καταγράψει την Παρασκευή 8.975 κρούσματα κορονοϊού, που αποτέλεσε ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων αφότου η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη του χειμώνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Γαλλία από COVID-19 αυξήθηκε κατά 12 φθάνοντας τους 30.698 και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων τις 317.706.

Αύξηση κρουσμάτων στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα 486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS.

Η Πορτογαλία, μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους, ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Ισπανίας. Αρχικά είχε λάβει επαίνους για την γρήγορη απόκρισή της στην πανδημία, όμως ένα κύμα τοπικών ξεσπασμάτων στη Λισαβόνα ανησύχησε τις αρχές και τις ανάγκασε να επαναφέρουν ορισμένους περιορισμούς.

Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων από κορονοϊό που καταγράφηκαν χθες ήταν στη Λισαβόνα και γύρω από αυτή και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του ξεσπάσματος του κορονοϊού θα επιβληθούν σε όλη την Πορτογαλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι στα γραφεία, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: madata.gr