Κορoνοϊός: Προβληματίζει η Αττική – Ανήσυχοι οι ειδικοί

0
48

Σε ωρολογιακή βόμβα για την πορεία της πανδημίας μπορούν να εξελιχθούν οι κόκκινες περιοχές της Αττικής, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας.

Η εξίσωση κρούσματα, νοσηλείες και πληρότητα ΜΕΘ για την Αττική είναι o μόνιμος πονοκέφαλος των λοιμωξιολόγων που βλέπουν τις μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα να υποχωρούν, όχι όμως και στο λεκανοπέδιο.

Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής μπορούν να εξελιχθούν σε ωρολογιακή βόμβα, καθώς Ασπρόπυργος και Αχαρνές βρίσκονται κοντά στα δυτικά προάστια, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας.

Ανησυχία για το Μενίδι

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι το Μενίδι, που παρά το γεγονός ότι βρίσκεται υπό κλοιό αυστηρών μέτρων, τα κρούσματα αυξάνονται, με τα ενεργά να φτάνουν τα 175. Μάλιστα, ήδη 13 τμήματα δημοτικών σχολείων στην περιοχή έκλεισαν λόγω κρουσμάτων, όπως και ένα νηπιαγωγείο.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να μπορεί να παρέμβει άμεσα εφόσον χρειαστεί, έχει ζητήσει να αυξηθούν τα τεστ σε ολόκληρη την Αττική.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι είναι αποφασισμένοι να παρέμβουν άμεσα με την πρώτη ένδειξη για αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική, ακόμη και με ξαφνικό «θάνατο» κάθε δραστηριότητας.

https://www.megatv.com

Πηγή: madata.gr