Κορονοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών στην Αττική – Κλινική covid και στο Μεταξά

0
51

Σε αναμονή για κρεβάτι Εντατικής ήταν 124 ασθενείς, διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, το πρωί της Πέμπτης (18/03/2021) σύμφωνα με πληροφορίες από νοσοκομεία.

Πρόκειται τόσο για γενικά περιστατικά όσο και κορονοϊού.
  
Η εφημερία έληξε σημειώνοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Διακόσιοι δεκατρείς ασθενείς με κορονοϊό εισήχθησαν στα δημόσια νοσοκομεία, αριθμός εισαγωγών από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στο ΕΣΥ.

Η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν η εξής: στον «Ευαγγελισμό» από τα 195 απλά κρεβάτια Covid τα 168 ήταν γεμάτα, οι 58 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και ένας ασθενής διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο Covid.

 Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών οι 137 κλίνες Covid ήταν γεμάτες, τα 17 κρεβάτια ΜΕΘ κατειλημμένα και 10 διασωληνωμένοι ασθενείς σε απλούς θαλάμους Covid.

Στο Θριάσιο, η εφημερία στις 8 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε με 16 μόνο κενές απλές κλίνες Covid σε σύνολο 97 κλινών, τις 17 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες και έναν διασωληνωμένο ασθενής Covid εκτός ΜΕΘ.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει πληρότητα 100%, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι κλίνες κατά 50%, αλλά με το ίδιο προσωπικό. Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται σχεδόν διπλασιασμός των περιστατικών που προσέρχονται στο νοσοκομείο προς εξέταση κατά την εφημερία καθώς καθημερινά εφημερεύει μόνο για Covid, φθάνοντας περίπου τα 100 περιστατικά, ενώ τα περίπου 300 κρεβάτια εκ των οποίων 87 ΜΕΘ, είναι γεμάτα.

Στον «Ερυθρό Σταυρό», η νέα πτέρυγα είναι γεμάτη από 125 περιστατικά Covid, ενώ και τα 14 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κατειλημμένα.

Τέλος, περιστατικά κορονοϊού νοσηλεύει και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (17/03/2021), «ουσιαστικά το νοσοκομείο εκκενώθηκε από τους ογκολογικούς ασθενείς που περιμένουν για θεραπείες και χειρουργεία».

«Άνοιξαν τα 5 κρεβάτια της ΜΑΦ ως κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς την παρουσία του απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ο 6ος όροφος έχει μετατραπεί σε κλινική covid μέσα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτές για να περιθάλψουν τους ασθενείς αυτούς». Τέλος, σημειώνουν ότι «ένα ογκολογικό νοσοκομείο δεν θα έπρεπε να μετατραπεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία Covid περιστατικών. Θα έπρεπε να προστατευθούν ασθενείς και εργαζόμενοι».

newsbomb

Πηγή: madata.gr