Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Λιβύη

0
93

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Έτσι από Δευτέρα το πλαίσιο των μέτρων για να μην εξελιχθεί ο κορονοϊός σε πανδημία στη χώρα κλείνει από τη Δευτέρα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Φάγεζ ας Σάρατζ χθες Σάββατο.

Ο Σάρατζ είπε επίσης σε διάγγελμά του ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του προβλέπει να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δηνάρια Λιβύης (323,5 εκατ. ευρώ) για να καταπολεμήσει την πανδημία αν φθάσει στη χώρα του. Επισήμως, μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.

Η Λιβύη, όπου επικρατεί χάος από το 2011, όπου την εξουσία διεκδικούν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και όπου διεξάγονται εχθροπραξίες επί σχεδόν έναν χρόνο, δεν διαθέτει χώρους απομόνωσης, διάφορες άλλες υγειονομικές υποδομές και τον εξοπλισμό που θα απαιτούνταν για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, τόνιζε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reutersτην Πέμπτη ο επικεφαλής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της χώρας.

www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr