Κορονοϊός: Σοκάρει η μαρτυρία γιατρού που ασθένησε – Ο χάρος είναι δίπλα σου

0
60

 Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία γιατρού που ασθένησε από Covid-19 και βίωσε τα εφιαλτικά συμπτώματα της ασθένειας, όταν το οξυγόνο του έπεσε στο 60, ο πυρετός ανέβαινε ακόμα και πάνω από το 39 και η δύσπνοια έκανε βασανιστική την κάθε του στιγμή.

«Αισθάνεσαι ότι ο Χάρος είναι δίπλα σου. Περνάς τον Καιάδα μόνος σου, χωρίς συντρόφους», λέει ο Μανώλης Βελιβασάκης, γιατρός και πρώην ασθενής με κορωνοϊό. Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, περιγράφει τα όσα έζησε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν νόσησε και χρειάστηκε για έξι μέρες να νοσηλευτεί.

«Ο φόβος είναι κάτι που δεν μπορείς να το ξεπεράσεις», λέει στο Mega Channel, ενώ αυτό που θα θυμούνται για πάντα οι συνάδελφοι και οι νοσηλευτές που τον φρόντιζαν, ήταν τα λόγια που τους είπε όταν κατάλαβε πως ο κορωνοϊός μπορεί να απειλήσει τη ζωή του: «Αν κάποιος άνθρωπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μένα, γιατί να μη δώσω τη θέση μου»

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη Τετάρτη του περασμένου Νοέμβρη. Δυο μέρες μετά, ο γιατρός κάνει το τεστ που βγαίνει θετικό και μπαίνει σε καραντίνα. Τότε, ούτε και ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί την ανηφόρα που βρισκόταν μπροστά του.

Το οξυγόνο στον οργανισμό του αρχίζει να πέφτει και ο πυρετός να ανεβαίνει. Η εξάντληση γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο γιατρός παραμένει στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου για έξι μέρες. Η κορτιζόνη ρίχνει τον πυρετό και το οξυγόνο του σταδιακά αρχίζει να επανέρχεται.

Σχεδόν έναν μήνα μετά το εξιτήριο, ο Μανώλης Βελιβασάκης αισθάνεται πως δεν έχει επανέλθει. Όπως λέει, τίποτα δεν είναι ίδιο με πριν για τον ίδιο, αφού πέρα από τη σωματική κούραση υπάρχει και η ψυχική. «Ακόμα υπάρχει μια αδυναμία, μια δυσκολία στην αναπνοή. Δεν είμαι ακόμα τελείως καλά».

Το μόνο ευχάριστο σε αυτήν τη μαύρη περιπέτεια της ζωής του, το γεγονός ότι κανείς από τους φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του δεν κόλλησε από τον ίδιο. Ο 65χρονος γιατρός δηλώνει ευγνώμων στους συναδέλφους του και προσπαθεί να αφήσει πίσω τις εφιαλτικές ημέρες που έζησε, δηλώνοντας ότι «χαίρομαι που είμαι ζωντανός και σας μιλάω».

Πηγή: madata.gr