Κορονοϊός: Σοκάρουν τα ποσοστά της κατάθλιψης στους ποδοσφαιριστές

0
105

Μία νέα έρευνα της FIFPro δείχνει ότι ο κορονοϊός και η καραντίνα έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα ποσοστά της κατάθλιψης να έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αποκαλύπτει πως υπάρχει απότομη επιβάρυνση στην ψυχολογική υγεία των Γάλλων παικτών, η οποία οφείλεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που διεξήχθη με την συμμετοχή 1.513 επαγγελματιών από 16 χώρες (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και 356 από την Γαλλία), προέκυψε πως το 28% των ανδρών και 50% των γυναικών από την Γαλλία, που παίζουν ποδόσφαιρο, εμφανίζουν σημάδια ήπιας ή/και πιό σοβαρής κατάθλιψης.

«Περιμέναμε μία αύξηση, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό», δήλωσε σχετικά ο ιατρικός διευθυντής της FIFPro, Βενσάν Γκουτεμπαρζ, ενώ ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP), Φιλίπ Λαφόν, πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες και τους συλλόγους, για αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και την υποστήριξη που μπορούν να βρουν. Αλλά θεωρείται πάντα ως αδυναμία σε αυτό το περιβάλλον».

Πηγή: madata.gr