Κορονοϊός – Σουηδία: Ίσως υπήρχαν κρούσματα από τον Νοέμβριο

0
51

Η Σουηδία – μία από τις λίγες χώρες που αντιστέκονται στο lockdown- δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δειγματοληψία μεγάλης κλίμακας ασθενών με κορονοϊό

Η Σουηδία πιθανότατα είχε κρούσματα κορονοϊού ήδη από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο της χώρας. Ο επιδημιολόγος Anders Tegnell ισχυρίστηκε ότι μεμονωμένα περιστατικά θα είχαν εντοπιστεί σε ταξιδιώτες από τη Γουχάν.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TT της Σουηδίας: «Δεν υπήρχε εξάπλωση του ιού έξω από τη Γουχάν μέχρι να το εντοπίσουμε στην Ευρώπη αργότερα.

«Νομίζω όμως ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μεμονωμένες περιπτώσεις μεταξύ των ταξιδιωτών από τη Γουχάν που ήταν στη χώρα από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Αυτό δεν ακούγεται καθόλου παράξενο, αλλά μάλλον πολύ φυσικό».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα σχόλιά του έρχονται μετά από αναφορές ότι ένα νοσοκομείο στη Γαλλία αποκάλυψε ότι είχε επανεξετάσει παλιά δείγματα γρίπης και τα βρήκε θετικά στον κορονοϊό στις 27 Δεκεμβρίου.

Η Σουηδία – μία από τις λίγες χώρες που αντιστέκονται στο lockdown- δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δειγματοληψία μεγάλης κλίμακας ασθενών που έλαβαν φροντίδα για αναπνευστικά συμπτώματα ή γρίπη πέρυσι για να δουν αν είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Το πρώτο κρούσμα κορανοϊού στη χώρα ήταν μια γυναίκα στο Jönköping, η οποία βρέθηκε θετική στις 31 Ιανουαρίου μετά από ένα ταξίδι στην Κίνα. Η γυναίκα από τότε έχει αναρρώσει.

«Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με αυτό το είδος έρευνας. Έχουν πολλά να κάνουν, και αυτό δεν θα οδηγούσε σε κανένα μέτρο», δήλωσε ο Tegnell.

Πηγή: madata.gr