Κορονοϊός: Σταθεροποίηση των κρουσμάτων βλέπουν οι ειδικοί – Τι ισχύει για τα εμβόλια και διπλή μάσκα

0
68

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, μίλησε για την μείωση τον κρουσμάτων, αλλά και για το εμβόλιο και την χρήση διπλής μάσκας

Για τον απότομη μείωση των κρουσμάτων είναι πολύ πιθανό να οφείλεται και η κακοκαιρία, η οποία έφερε χιόνια που δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, σημείωσε πως οι αριθμοί της πανδημίας των τελευταίων ημερών δείχνουν μια σταθεροποίηση της νόσου.

Το εμβόλιο είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στα χέρια μας, τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου αναφερόμενη στα περιστατικά που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες για τις ενδεχόμενες παρενέργειες, ενώ επισήμανε ότι είναι και εξαιρετικά ασφαλή και λειτουργικά απέναντι στις μεταλλάξεις που έχουν βρεθεί.

Σχετικά με την χρήση διπλής μάσκας, η καθηγήτρια τόνισε ότι σε μέρη που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, είναι σκόπιμο να φοράει κανείς μια μάσκα απλή ιατρική και από πάνω να φοράει την υφασμάτινη

Ζήτημα ωστόσο είναι η μάσκα ή οι μάσκες να εφαρμόζονται σωστά, προκειμένου όντως να προστατεύουν αυτόν που τις φοράει.

mega

Πηγή: madata.gr