Κορονοϊός-Σύψας: Χιλιάδες τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες

0
114

Πώς όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται βήμα-βήμα σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega, ενώ πρόσθεσε πως η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται.

“Το ποια θα είναι η έκταση της διασποράς της νόσου, αλλά και το πόση επιτυχία είχαν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, θα φανεί τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες”, ξεκαθάρισε στο Mega, ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

“Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας”, τόνισε

“Ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας”, είπε

Για το ενδεχόμενο του lockdown, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι “πάνω στο τραπέζι της ομάδας εμπειρογνωμόνων, το οποίο συμβουλεύεται η πολιτική ηγεσία, υπάρχει και το lockdown. Όλα, όμως, επανεκτιμώνται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε μέρα μπορεί να φέρει νέα μέτρα”.

Πηγή: madata.gr