Κορονοϊος: Τέλος της καραντίνας στην Γουχάν! Η πόλη αποκτά ξανά ζωή. Βίντεο

0
129

Μετά από 11 εβδομάδες οι κάτοικοι της Γουχάν είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν και η πόλη αποκτά ξανά ζωή!

Η πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι και πάλι ανοιχτή προς επίσκεψη ενώ οι κάτοικοί της μπορούν να φύγουν εκτός.

Η καραντίνα στη Γουχάν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην Γουχάν είναι βράδυ και τα κτήρια φωτίστηκαν, ακούγονταν καραμούζες, ενώ άνθρωποι με προστατευτικές στολές ανέμιζαν σημαίες.

Τα αυτοκίνητα βγήκαν στους δρόμους, οι γέφυρες άνοιξαν και η πόλη απέκτησε ξανά ζωή, μετά από 73 μέρες καραντίνας.

Ο κάθε κάτοικος της Γουχάν έχει εγκατεστημένη στο κινητό του μία εφαρμογή τον τελευταίο καιρό, στην οποία συλλέγονται από την κυβέρνηση τα δεδομένα για την υγεία του. Όσοι είναι καταγεγραμμένοι ως υγιείς μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Στα κτήρια της πόλης απεικονίζονταν οι φωτογραφίες γιατρών, νοσοκόμων, ασθενών και η φράση «ηρωική πόλη».

«Γουχάν πάμε!» φώναζαν κάτοικοι και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο στους δρόμους.

Τα εισιτήρια για άλλες πόλεις έχουν γίνει ανάρπαστα αφού πολλοί άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της επιδημίας και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στη Γουχάν έχουν νοσήσει πάνω από 82.000 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους 3.300.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι κάτοικοι της Γουχάν έβγαιναν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν φαγητό ή φάρμακα. Σπανίως κάτοικοι μπορούσαν να φύγουν από την πόλη, μόνο αν είχαν επίσημο έγγραφο πως ήταν απολύτως υγιείς και ανέφεραν τον προορισμό τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανέφερε πως «σήμερα οι άνθρωποι μπορούν να ενθουσιαστούν. Είναι μέρα ορόσημο αλλά δεν έχουμε κερδίσει. Αυτή τη στιγμή πρέπει να θυμόμαστε πως η Γουχάν είναι ελεύθερη, αλλά να μην εφησυχάσουμε».

Η Γουχάν είναι βιομηχανική περιοχή της Κίνας με πολλές επιχειρήσεις να έχουν κάνει επανέναρξη των εργασιών τους τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: madata.gr