Κορονοϊός: Τεστ στο σπίτι – Εγκρίθηκε από την FDA το πρώτο διαγνωστικό εργαλείο αυτοελέγχου

0
20

Το τεστ Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτοελέγχου για κορονοϊό, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να πάρει τα αποτελέσματα σε 30 λεπτά.

Το γρήγορο τεστ μίας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει κορονοϊό, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να ελέγξει αν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Έως τώρα είχαν εγκριθεί από την FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ’ οίκον αποτελέσματα.

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: madata.gr