Κορονοϊός: Θέμα χρόνου η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας

0
111

Θέμα χρόνου θεωρείται η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά και τις χθεσινές εικόνες μαζικής «εξόδου» πολιτών σε μη οργανωμένες παραλίες (Άλιμος, Καβούρι, Βουλιαγμένη, Σχινιάς, Βάρκιζα, Χαλκίδα) και άλλους δημόσιους χώρους, όπως το ΣΕΦ και ο Φλοίσβος.  

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την εγκληματική στάση μερίδας πολιτών, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής όλων των πτήσεων από  και προς την Ελλάδα. 

Η απογοήτευση για τα φαινόενα μαζικής «ανυπακοής» αποτυπώθηκε και στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου, με τον καθηγή Λοιμωξιολογίας μάλιστα να «λυγίζει» μιλώντας για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. 

Σχολιάζοντας τις εικόνες από τις παραλίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού επισήμανε για πολλοστή φορά πως τα δύσκολα είναι μπροστά, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη πλήρη απαγόρευση απάντησε με σιβυλλικό τρόπο, λέγοντας «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».  Ανέφερε για πολλοστή φορά ότι «τα δύσκολα είπε είναι μπροστά μας» και πως «οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες». «Για αυτό χρειάζεται, προσοχή, υπευθυνότητα και τήρηση του μέτρου μένουμε σπίτι», τόνισε. 

«Ο,τι χτίσαμε μπορεί να χαθεί αμέσως»

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι «Τα πρωτόκολλα για περιορισμό κυκλοφορίας είναι έτοιμα» απευθύνοντας ένα ακόμη μήνυμα στους πολίτες. «Το σχέδιο ήταν σταδιακό, προοπτικό και έγκαιρο. Είμαστε πριν από το τελευταίο στάδιο με τον περιορισμό της κυκλοφορίας εντός πόλεων, εντός της χώρας, από και προς το εξωτερικό. Το ότι υπάρχουν σχετικώς ικανοποιητικά στοιχεία σε σύγκριση και με άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη, όμως ό,τι χτίσαμε μπορεί να χαθεί αμέσως. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους, ευθύνη και όχι συγχρωτισμός. Η κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όργη για λαϊκή και σύλληψη μητροπολίτη

Στη Ρόδο χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να σταματήσει η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, παρά την απαγόρευση. 

Το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια και σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, και αρκετοί πολίτες έσπευσαν να ζητήσουν την παρέμβαση της Αστυνομίας. 

Στο μεταξύ σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να τελέσει κανονικά τη λειτουργία των Χαιρετισμών, παρά την απαγόρευση και ενώ στο νησί υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Οι Αρχές σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία. Ο ίδιος  παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, όπου φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

www.topontiki.gr

Πηγή: madata.gr