Κορονοϊός – Θεμιστοκλέους: Πρώιμο αν θα χρειαστεί 4η δόση εμβολίου ο γενικός πληθυσμός

0
129

Το πράσινο φως άναψε σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουρίου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για την διενέργεια της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους.
Η τέταρτη δόση αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους. Αυτούς δηλαδή για τους οποίου άνοιξε και η τρίτη δόση τον Σεπτέμβρη. Πρόκειται για περίπου 500.000 συμπολίτες μας. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού», είπε και τόνισε ότι η τέταρτη δόση θα μπορεί να γίνει 3-6 μήνες μετά την τρίτη.

Μιλώντας στο Live News ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε τι ισχύει και ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αφορά μόνο τη συγκεκριμένη κατηγορία των πολιτών και όχι τον γενικό πληθυσμό.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο που θα τους χορηγηθεί, απάντησε ότι θα κάνουν mRNA εμβόλια.  Δηλαδή ή της Pfizer ή της Moderna.

Όχι τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό
Στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι η τέταρτη δόση δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

«Οι αναοσκοτασταλμένοι είναι ειδική κατηγορία και απαιτείται αυτή η δόση. Για τον γενικό πληθυσμό είναι πρώιμο να πούμε αν θα χρειαστεί κι άλλη δόση εμβολίου. Χρειάζονται μελέτες, πρέπει να έχουμε μια καλυτερη εικόνα τι σχέση έχουν τα εμβόλια με την Όμικρον», υπογράμμισε.

«Η τρίτη δόση πάντως δείχνει να είναι εξαιρετικής σημασίας και να μειώνει τη βαριά νόσηση και τις νοσηλείες. Η αναμνηστική δόση προστατεύει, σύμφωνα με τα στοιχεία», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και άλλα ρανετβού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Αττική.

«Εκεί υπάρχει μια πίεση και θα δοθούν επιπλέον ραντεβού», κατέληξε.

Πηγή: madata.gr