Κορονοϊός: Τουλάχιστον 60 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

0
7

Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού και σήμερα με επίσης αυξημένο και των αριθμών των διασωληνομένων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 , όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο ΕΟΔΥ. Στο μεταξύ, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ανήλθαν σε νέο υψηλό χθες, στους 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς

Η πίεση του ΕΣΥ από την πανδημία, και δη στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου πολλοί ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μία κλίνη ΜΕΘ, σύμφωνα με τους υγειονομικούς.

«Δυστυχώς άρχισαν πάλι να αυξάνουν οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία», ενώ «ο ιδιωτικός τομέας δεν βάζει πλάτη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Σήμερα οι δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, που παραχωρήθηκαν για περιστατικά Covid, νοσηλεύουν 11 και 16 περιστατικά ήπια περιστατικά κορονοϊού. Σύνολο 27. Αυτό δεν λέγεται… πλάτη στη πανδημία αλλά κοροϊδία», προσθέτει.

Και ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων, «κανείς δε λογαριάζει τις αντοχές των υγειονομικών που εξαντλήθηκαν», όπως δεν «υπολογίζουν και τους ασθενείς», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, σύμφωνα με τον οποίο οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι «δεκάδες» και σήμερα, ενώ η «επιλογή ασθενών γίνεται με ηλικιακά κριτήρια».

 Ο ίδιος δίνει την ακόλουθη εικόνα για τους διασωληνωμένους Covid ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, αντί στις Μονάδες:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 7
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 14
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 5
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2
ΕΛΠΙΣ 4
ΘΡΙΑΣΙΟ 5
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 10, στην καρδιολογική μονάδα, σε λίστα αναμονής
ΕΡΥΘΡΟΣ 5
ΛΑΙΚΟ 2
ΝΙΚΑΙΑ 15
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, μάλιστα, πως πολλοί από τους παραπάνω ασθενείς βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ για «πάρα πολλές ημέρες», με «το σύστημα να αποφασίζει το θάνατό τους». «Πεθαίνουν ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής γιατί εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς των νοσοκομείων όπου αδειάζει κλίνη ΜΕΘ», κατέληξε.

Πηγή: madata.gr