Κορονοϊός: Τρομακτικό το ποσοστό των Βρετανών που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο

0
30

Η μεγαλύτερη μέτρηση στάσεων που έγινε ποτέ στην Αγγλία, σε δείγμα 70.000 ανθρώπων, είχε και καλά και κακά νέα.

Την ώρα δηλαδή που ένα 49% δηλώνει «πολύ πιθανό» να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν αυτό κυκλοφορήσει, υπάρχει κι ένα καλό 1/5 (20%) που αρνείται τη χορήγησή του.

Την έρευνα (Covid-19 Social Study) έκανε το University College London και βρήκε ότι το 10% των πολιτών χαρακτηρίζουν «εντελώς απίθανο» το ενδεχόμενο να κάνουν εμβόλιο για την Covid-19.

Οι ερευνητές θεωρούν πως γι’ αυτό φταίει «ένα σημαντικό επίπεδο παραπληροφόρησης μεταξύ του γενικού πληθυσμού αναφορικά με τα εμβόλια».

Και μας λένε μάλιστα πως το άγχος των περισσότερων για τις παρενέργειες έχει να κάνει με όλων των ειδών τα εμβόλια. Περισσότεροι από τους μισούς (53%) πιστεύουν πως τα εμβόλια προκαλούν διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενώ το 1/3 (30%) θεωρούν ότι επιφέρουν άγνωστα προβλήματα στο μέλλον.

Ακόμα χειρότερα, το 38% πιστεύουν ότι η φυσική ανοσία -να κολλήσεις την αρρώστια και να θεραπευτείς δηλαδή- είναι καλύτερη από την ανοσία των εμβολίων.

Το 1/4 όλων αυτών είναι ιδιαιτέρως καχύποπτοι για τον ρόλο των φαρμακευτικών. Υπάρχει βέβαια κι ένα 85% που θεωρούν πως τα εμβόλια κάνουν γενικώς καλό…

Πηγή: madata.gr