Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Ανακοινώθηκαν 6 νεκροί από πυρετό – Ακόμη 269.500 νέα κρούσματα

0
104

Οι αρχές στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη έξι θανάτους από πυρετό όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγα 24ωρα αφού επιβεβαιώθηκε επίσημα ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα, που θεωρείται ότι οφείλεται σε υποπαραλλαγή της Όμικρον. Παράλληλα, άλλοι 269.510 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού, κατά τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το KCNA, ο απολογισμός των θυμάτων του ξεσπάσματος έχει φθάσει ως τώρα τους 56 νεκρούς επί συνόλου 1.483.060 ασθενών με πυρετό, ενώ 663.910 άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπεία. Δεν είναι σαφές πόσοι εξ αυτών έχουν όντως μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, καθώς η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει στη διάθεσή της τα μέσα για να κάνει μαζικές εξετάσεις.

Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη ότι το ιατρικό σώμα του βορειοκορεατικού στρατού ανέπτυξε δυνάμεις «σε όλα τα φαρμακεία της Πιονγκγιάνγκ» και άρχισε τον «ανεφοδιασμό με φάρμακα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει στείλει κάποια κιτ στην απομονωμένη χώρα, όμως δεν έχει διευκρινίσει τι είδους σκευάσματα περιέχουν. Η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν προσφερθεί να στείλουν βοήθεια, αν η βορειοκορεατική κυβέρνηση το ζητήσει.

Οι αρχές μοιάζουν για την ώρα να αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις της λοίμωξης COVID-19 χρησιμοποιώντας αντιβιοτικά ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προτείνουν «παραδοσιακές» θεραπείες.

Ειδικοί επισημαίνουν πως παρότι η χώρα έχει μεγάλο αριθμό γιατρών και εμπειρία στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων, το σύστημα υγείας της αντιμετωπίζει ανησυχητικά μεγάλη έλλειψη πόρων και μέσων, ενώ το εάν η Βόρεια Κορέα θα αποδεχθεί την προσφορά των γειτόνων της για βοήθεια μένει να φανεί.

newsit.gr

Πηγή: madata.gr