Κορονοϊός: Ξανά μέτρα στο τραπέζι – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

0
47

Η κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου τη θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοïού, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Όπως διευκρίνισε, «lock down σε γειτονιά η σε δήμο δεν είναι στα σχέδια της  κυβέρνησης,  άλλα είναι τα μέτρα που συζητάει».  

Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star εξήγησε ότι όπου αυξάνονται τα κρούσματα, θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων. Αυτό αφορά και τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Ξάνθη για παράδειγμα θα εφαρμοστεί και στα τζαμιά, όπου επίσης όλοι θα φορούν μάσκα.  

Με λίγα παραπάνω κρούσματα η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική και στους ανοικτούς χώρους. Αν ένα νησί έχει έξαρση θα υποχρεώσουν Έλληνες και ξένους να κυκλοφορούν με τη μάσκα τους. 

Αν ξεφύγει η κατάσταση; Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή μπορεί να υπάρξει “καραντίνα” σε συγκεκριμένο σημείο, για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο, στην περίπτωση που μολυνθεί το 50% των ενοίκων του.   

Ταυτόχρονα θα γίνει σύσταση για περιορισμό της  κυκλοφορίας ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.  

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα τους αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική αστυνομία. Ακόμη πάντως η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη, καθώς ο δείκτης μετάδοσης είναι 0,21, οπότε θεωρείται πολύ χαμηλός. 

Πηγή: madata.gr