Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5 – 11 ετών

0
93

Ο 5χρονος Κωνσταντίνος πήρε βαθιά ανάσα και άντεξε τελικά τον πόνο ενώ, έτοιμες από καιρό ήταν, όπως απεδείχθη, η Μαρία και η Καρολίνα.
Όχι δεν πόνεσα. Δεν είναι κάτι που πονάει. Μια χαρά ανέφερε η Καρολίνα, ενώ η Μαρία πρόσθεσε: Δεν πόνεσα. Μου φάνηκε σαν όλα τα εμβόλια που έχω κάνει».

Πρακτικό μυαλό ο 10χρονος Γεράσιμος που περιμένει πως και πως την δεύτερη δόση για να σταματήσει επιτέλους τα self test.

«Απλά με τη δεύτερη δόση θα πάρω πιστοποιητικό και θα πηγαίνω στο σχολείο χωρίς self tests σημείωσε ο Γεράσιμος.

Και κάπως έτσι κύλησε η πρώτη μέρα εμβολιασμού των παιδιών 5 έως 11 ετών σε 75 σημεία της χώρας.

«Εγώ δουλεύω στο “Γεννηματάς” έχουμε κάνει όλοι την 3η δόση και τώρα εμβολιάζουμε και την μικρή γιατί θέλουμε να πάμε Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα» ανέφερε μητέρα παιδιού.

Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε να κλείσει το ραντεβού η μητέρα της μικρής Καρολίνας που έφτασε από τις πρώτες για να εμβολιαστούν. «Έχω κάνει κι εγώ την τρίτη δόση οπότε αμέσως κλείσαμε ραντεβού» σημείωσε.

Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του δημοτικού φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη τα ανώδυνα τσιμπήματα.

«Ναι θα πάνε όλοι οι φίλοι μου να το κάνουν. Και ανυπομονούν. Όπως ανυπομονούσα κι εγώ» τόνισε ο Φίλιππος.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού, με όσους μπαίνουν σήμερα στην πλατφόρμα να βρίσκουν ραντεβού από Γενάρη και μετά.

«Εμάς η παιδίατρος ήταν απόλυτη οπότε δεν το σκεφτήκαμε στιγμή. Και εμείς τρέξαμε όταν άνοιξε και το ίδιο κάναμε και για τον Γεράσιμο» πρόσθεσε πατέρας παιδιού.

«Έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 392 ραντεβού. Καλούμε όλους τους γονείς να έρθουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» υπογράμμισε ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας.

«Θα κάνω την τρίτη δόση. Θα του κάνουμε και του παιδιού αλλά θα περιμένουμε να δούμε πως θα πάει» σημείωσε ένας πατέρας.

Την απάντηση στον προβληματισμένο πατέρα έδωσε ο 11χρονος Νικόλας. «Το κάνω για την υγεία μου και να χαίρομαι με τους φίλους μου και να μην κολλήσω και χάνω μαθήματα από το σχολείο» ανέφερε.

megatv

Πηγή: madata.gr