Κορυδαλλός: Σε καραντίνα το γηροκομείο μετά τις αποκαλύψεις για τις απαράδεκτες συνθήκες

0
25

Σε καραντίνα βρίσκετα μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό. Φιλοξενούμενοι της μονάδας εντοπίστηκαν κλειδωμένοι, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σήμερα, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους και στον γιατρό που τους παρακολουθεί, καθώς ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα!

Κάποιοι άλλοι από τους 38 ηλικιωμένους ήταν αφυδατωμένοι. 

Περιφέρεια Αττικής: Το 2020 είχε ανακληθεί η άδεια

Η Περιφέρεια Αττικής από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια, δεν ήταν δική της αρμοδιότητα, η σφράγιση της δομής.

Η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία έγινε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ωστόσο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής να προχωρά και σε σφράγιση των ακατάλληλων αντίστοιχων δομών. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας.

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr