Κοσμοσυρροή στις παραλίες – Γεμάτα λεωφορεία και χωρίς μέτρα προστασίας

0
120

Από το πρωί της Κυριακής (17/5) δεκάδες νεαρά άτομα φορώντας τα μαγιό τους και κρατώντας στα χέρια τις πετσέτες τους μπήκαν στα λεωφορεία με κατεύθυνση την παραλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, παρά τις συστάσεις των ειδικών, οι νεαροί κάθονταν δίπλα – δίπλα χωρίς να τηρούν αποστάσεις και αγνοώντας τις ενδείξεις στα καθίσματα ενώ πολλοί εξ αυτών δεν φορούσαν ούτε προσταυτευτική μάσκα. 

«Δεν συμφωνώ με αυτό που γίνεται. Πιστεύω ότι η πολιτεία θα μπορούσε να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Με νευριάζει που δεν βάζουν μάσκες. Δεν νοιάζονται για τους συγγενείς τους» τόνισε στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού μία επιβάτης.

Ο δημοσιογράφος του Open TV Μαρίνος Αλειφέρης βρέθηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό – Σαρωνίδα, το λεωφορείο που φαίνεται στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τους επιβάτες να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας. Το λεωφορείο ήταν σχεδόν γεμάτο με άτομα νεαρής ηλικίας να κάθονται το ένα δίπλα από το άλλο και τα περιοριστικά μέτρα να μένουν στα χαρτιά. 

Λίγες στάσεις μετά μάλιστα επιβιβάζονται κι άλλοι επιβάτες στο ήδη γεμάτο λεωφορείο. Το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι χωρητικότητας 168 θέσεων κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα σε αυτό 84 άτομα, κάτι που δεν συνέβη. «Δεν σέβονται τους κανονισμούς» αναφέρει σε άλλο σημείο του βίντεο ο οδηγός του λεωφορείου, εκτιμώντας ότι μέσα βρίσκονται τουλάχιστον 100 άτομα.

Τελικώς στην στάση «Λιμανάκια» Βουλιαγμένης οι περισσότεροι επιβάτες αποβιβάζονται καθώς προορισμός τους είναι οι παραλίες της κοντινής περιοχής, ενώ νέοι επιβάτες μπαίνουν από το πίσω μέρος ώστε να φτάσουν τελικά στην Βάρκιζα. 

Γιατί απαγορεύεται η μουσική στις παραλίες – Τι εξήγηση δόθηκε

Κοσμοσυρροή και στις παραλίες

Στο μεταξύ κοσμοσυρροή σημειώθηκε από νωρίς το πρωί σε παραλίες λόγω του καύσωνα. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στήθηκαν με τις απαιτούμενες αποστάσεις ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι λουόμενοι προσπάθησαν να τηρήσουν τα μέτρα τις περισσότερες φορές με επιτυχία, ενώ κάποιες άλλες φορές χωρίς.

Χαρδαλιάς: Δε μπορεί σε κάθε λεωφορείο να υπάρχει ένας αστυνομικός

Εthnos

Πηγή: madata.gr