Κώστας Βαξεβάνης: Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

0
31

Στον Άρειο Πάγο έφτασε σήμερα το πρωί ο εκδότης της Documento Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου για το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με παρακολουθήσεις συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργός, υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Ο εκδότης-δημοσιογράφος θα κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει και αφορούν στο επίμαχο δημοσίευμα που αναφέρεται σε λίστα 33 προσώπων που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση.

 
Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι ενδεχομένως προταθούν από τον εκδότη ή προκύψουν από την έρευνα και είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Τι θα πει ο Κώστας Βαξεβάνης
Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento θα επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον και αναμένεται να ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και ταυτόχρονα να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κάτι που συνέβη και στην υπόθεση Novartis.

Αναφορικά με τα «αποδεικτικά στοιχεία» που αναφέρουν κυβερνητικά χείλη, ο Κώστας Βαξεβάνης θα επικαλεστεί προστασία των πηγών αλλά θα περιγράψει προφορικά μηνύματα που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Πηγή: madata.gr