Κρήτη: Άγνωστος προσποιείται τον αντιδήμαρχο και ζητάει λεφτά – Η ανακοίνωση του Δήμου

0
65

Άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο προσποιήθηκε ότι είναι αντιδήμαρχος και προσπάθησε με πρόσχημα οφειλές προς το δήμο να αποσπάσει χρήματα από κάποιον κάτοικο της περιοχής στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση για να προειδοποιήσει τους δημότες για την τηλεφωνική απάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου :

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης σε βάρος δημότη με πρόσχημα οφειλές προς το Δήμο.

Συγκεκριμένα, άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, προσποιούμενο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Βασιλείου προσπάθησε να πείσει τον δημότη ότι θα πρέπει να καταβάλει άμεσα σε συγκεκριμένο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ψευδές ποσό οφειλής προς τον Δήμο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό τονίζουμε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτό και ότι πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Οι υπηρεσίες του δήμου επικοινωνούν με τους δημότες για θέματα που αφορούν οφειλές τους μέσω ταχυδρομικών επιστολών στις οποίες αναφέρονται και οι τρόποι εξόφλησης τους και σε καμία περίπτωση δεν δίδονται οδηγίες μέσω τηλέφωνου για θέματα οφειλών ή τραπεζικών συναλλαγών. Επίσης αρμόδια για θέματα οικονομικής φύσης είναι αποκλειστικά η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή email που δέχονται καθώς οι προσπάθειες εξαπάτησης είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον. Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άτομα επιχειρούν να τους πείσουν να καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να αποφύγουν τη γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων σε τρίτους (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)» αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Πηγή: madata.gr