Κρούγκμαν για Ελλάδα: Πιστέψτε το ή όχι, συνέτριψε τον κορονοϊό

0
126

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος σημειώνει ότι η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι τάχιστη εάν τεθεί υπό έλεγχο ο κοροναϊός

Με μελανά χρώματα περιγράφει σε άρθρο του στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία, δίνοντας όμως και τα εύσημα στην Ελλάδα που κατάφερε να «συντρίψει», όπως λέει τη σχετική καμπύλη του κοροναϊού.

Αναφερόμενος στα της αμερικανικής οικονομίας, ο Πολ Κρούγκμαν λέει ότι η ύφεση δεν θα είναι η χειρότερη από τη «Μεγάλη Ύφεση», αλλά στο επίπεδο της και επιτίθεται στην κυβέρνηση Τραμπ εγκαλώντας την πως κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει «ύφεση πλήρους κλίμακος».
powered by Rubicon Project

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος σημειώνει ότι η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι τάχιστη εάν τεθεί υπό έλεγχο ο κοροναϊός.

Αλλά το να τεθεί υπό έλεγχο, σημειώνει, δεν σημαίνει επιπεδοποίηση της καμπύλης αλλά συντριβή της, δηλαδή δραστική μείωση των κρουσμάτων, διατήρηση υψηλού ρυθμού διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ σε νέες εστίες σε συνδυασμό με ιχνηλάτηση επαφών έτσι ώστε όσοι προσβάλλονται να μπαίνουν σε καραντίνα

Και σε αυτό το σημείο έρχεται η αναφορά του στην Ελλάδα: «Το να συντρίψεις την καμπύλη δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ πιθανό. Στην πραγματικότητα, πολλές άλλες χώρες, από τη Νότιο Κορέα και τη Νέα Ζηλανδία έως την –πιστέψτε το ή όχι-  την Ελλάδα, το έχουν ήδη επιτύχει».

Πηγή: Hellasjournal.com

Πηγή: madata.gr