Κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή ειδικού σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης – Έκλεισαν δυο τμήματα

0
58

Aναστέλεται για 2 εβδομάδες η λειτουργία δύο τμημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή του σχολείου.

Πρόκειται για τα τμήματα Γ4 και Δ2 του ειδικού σχολείου. Για τα εν λόγω τμήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλο το διάστημα που θα βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας.

Η ανακοίνωση από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου :

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από έλεγχο (Rapid test) που πραγματοποίησε ο Ε.Ο.Δ.Υ. στη σχολική μας μονάδα, στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε 66 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα σε μαθητή της Δ΄Λυκείου.

Ως εκ τούτου αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Γ4 & Δ2 για 14 ημέρες δηλαδή από Παρασκευή 27/11 μέχρι και την Τετάρτη 9/12.

Για τα τμήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλο το διάστημα που θα βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας. Αναφορικά με τις ώρες διδασκαλίας καθώς και για το πρόγραμμα μαθημάτων μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας στην καρτέλα «Σύγχρονη εκπαίδευση Webex».

Επίσης, λόγω της δεδομένης κατάστασης του κορωνοιού οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις παρατηρήσετε έστω και ένα τα παρακάτω συμπτώματα στο παιδί σας, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε την διεύθυνση ή τη σχολική νοσηλεύτρια και να παραμείνει στο σπίτι μέχρι αυτά να υποχωρήσουν.

Πυρετός

Βήχας

Καταρροή

Δυσκολία στην αναπνοή

Δυσκαταποσία

Κεφαλαλγία

Κοιλιακό άλγος έμμετοι διάρροια

Απώλεια γεύσης και όσφρησης

Ατονία, αδυναμία

Να μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μορφή θεραπείας. Φοράμε μάσκα παντού!”

πηγή: cretapost.gr

Πηγή: madata.gr