Κύκλωμα σωματεμπορίας: Πώς ξετυλίχθηκε η υπόθεση – Αποκαλυπτικές συνομιλίες

0
15

Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις για μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας που κατάφερε να εξιχνιάσει η ελληνική αστυνομία.

Η δράση & η αποκάλυψη
Ένας τετραψήφιος αριθμός και ένα mail της έσωσαν τη ζωή και την έβγαλαν από την κόλαση. Αποστολέας του mail, μια νεαρή κοπέλα – θύμα των αδίστακτων σωματέμπορων. Παραλήπτρια, η Γεωργία Ταυλάκη, υπεύθυνη της γραμμής επικοινωνίας εμπορίας ανθρώπων, 1109.

Τα όσα διάβασε και άκουσε την έκαναν να ανατριχιάσει.

«Μας έδωσε λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο στο οποίο γινόντουσαν οι δραστηριότητες, μας έδωσε λεπτομέρειες για τους οδηγούς που πηγαινοφέρναν τις κοπέλες στα ραντεβού που γινόντουσαν εκτός ξενοδοχείου».

Αυτή η επικοινωνία έσωσε ακόμη 15 κορίτσια που είχαν μπλεχτεί στα δίχτυα της σπείρας των μαστροπών. Η γυναίκα που ξετύλιξε το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

«Στη συνέχεια απαντήσαμε στην κοπέλα με mail, της κάναμε πιο διευκρινιστικές ερωτήσεις και μας απάντησε την επόμενη ημέρα, μας έστειλε και κάποιες φωτογραφίες από το site που μπορούσε κάποιος να κλείσει τα ερωτικά ραντεβού».

Το σχέδιο της αστυνομίας & οι συλλήψεις
Αφού χαρτογραφήθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έφοδος της αστυνομίας σε τρία ξενοδοχεία, το ένα στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε διπλό σκοπό: από τη μία να προστατέψει τα ευάλωτα κορίτσια και από την άλλη τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους πελάτες, πήγαν το βράδυ της Πέμπτης στα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Όταν είδαν τις εκδιδόμενες κοπέλες, τους έδωσαν προσημειωμένα  χαρτονομίσματα και αφού τα πήραν, τις προσήγαγαν, ενώ εντοπίστηκαν και οι οδηγοί που τις μετέφεραν στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, έφοδος πραγματοποιήθηκε και στο τηλεφωνικό κέντρο που έκλεινε τα ερωτικά ραντεβού.

«Υπήρξε στενότατη συνεργασία για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και οι κρατικοί οργανισμοί συνεργάστηκαν στενότατα για την καταπολέμηση αυτού του σοβαρού εγκλήματος που έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε η Patricia Salazar Sanchez, επικεφαλής της αποστολής από την Κολομβία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όπως καταγράφεται σε βίντεο ντοκουμέντο, εντοπίστηκαν:

– 19.450 ευρώ και 2.510  δολάρια

– 4 αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αδικημάτων

– Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και 16 φυσίγγια

– Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

– Καταμετρητής χρημάτων

– Καταγραφικά επιτήρησης

– 16 κινητά τηλέφωνα

Για την πάταξη της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκαν τρεις χώρες και δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 Μέλη του θα σκότωναν όποιον αποκάλυπτε την δράση τους

Αποκαλυπτικές συνομιλίες των συλληφθέντων για μαστροπεία κατέγραψε ο κοριός της Αστυνομίας. Οι κατηγορούμενοι δήλωναν αποφασισμένοι να σκοτώσουν όποια γυναίκα – θύμα, τους αποκάλυπτε.

Αποφασισμένα ακόμα και να σκοτώσουν για να μην αποκαλυφθεί το κύκλωμά τους, δήλωναν τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας των μαστροπών, που εξάρθρωσαν οι Αρχές. Κατά την τετράμηνη έρευνά τους τα στελέχη της Δίωξης Εμπορίας Ανθρώπων τους άκουσαν να λένε στο τηλέφωνο, για μια εκ των γυναικών, την οποία έβριζαν χυδαία, «αυτή πρέπει να την σκοτώναμε τελείως, να τη ρίχναμε στην Βαρυμπόμπη».

Η πρώτη καταγγελία έγινε στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, από μία γυναίκα – θύμα των μαστροπών. Εκείνοι, όμως, την αντιλήφθηκαν και την απομάκρυναν από το ξενοδοχείο, όπου την κρατούσαν, πριν φθάσουν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, τη μετέφεραν στη γενέτειρά της, την Κολομβία. Από εκείνη την ημέρα, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε διαλόγους τους ανέφεραν, μεταξύ ύβρεων και άλλων χαρακτηρισμών:

Καλών: Είναι ένας εκεί απέναντι, εκεί έξω από το στριπτιτζάδικο, με ένα μπουφάν μαύρο – κίτρινο, φωσφοριζέ λίγο. Εκεί πέρα στο στριπτιτζάδικο, στο ξενοδοχείο, εκεί που είναι τα παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα.
Καλούμενος: Δεν είναι κανένας.
Καλών: Απέναντι από το στριπτιτζάδικο είναι, απ’ έξω.
Καλούμενος: Δεν είναι κανένας εδώ ρε.
Καλών: Α έχει φύγει; Ήταν ένας εκεί πριν καθόταν και κοίταζε.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα τη νόμιμη κατασκευαστική εταιρεία, της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Μέσα στα γραφεία της είχε στήσει το τηλεφωνικό κέντρο για τα ραντεβού.

Όπως δήλωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, «Το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων».

Οι αρχές της Κολομβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έπαιξαν κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση τού κυκλώματος και μάλιστα εκπρόσωποί τους ήρθαν στην Αθήνα.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας, κατά την παρουσίαση της εξάρθρωσης του κυκλώματος, είπε ότι «η συντονισμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία, τις Αρχές της Κολομβίας και των Η.Π.Α., καταδεικνύει ότι, οι διακρατικές συμφωνίες, η ανταλλαγή πληροφοριών, οι τεχνογνωσίες οδηγούν σε επιτυχίες και απτά αποτελέσματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Πηγή: madata.gr