Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς «κρατά» ο Παππάς τον Τσίπρα στα ψηφοδέλτια»

0
61

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με ψήφους 13-0 να καταδικάσει ως ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος.

Καταδίκασαν τον στενότερο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα για το πιο ατιμωτικό έγκλημα για δημόσιο λειτουργό είπε από τη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πώς «κρατά» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια. Θα το μάθουμε κι αυτό».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε απόλυτη στήριξη στο Νίκο Παππά και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου. Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες».

Για πολιτική καταδίκη κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολιτική δίκη κάτι που προσυπογράφει η Κουμουνδούρου.

«Πρόκειται για κατηγορητήριο πολιτικό, ένα κατηγορητήριο το οποίο εστησε η πλειοψηφία της κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν ξύπνησε δηλαδή μια μέρα η δικαιοσύνη να πει κάτι συμβαίνει , αν το ερευνήσει», σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίορκος υπουργός ο Νίκος Παππάς – Ένοχος για παράβαση καθήκοντος»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Είναι ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δηλαδή είναι επίορκος υπουργός».

Ομόφωνα κρίθηκε ένοχος για την προσπάθεια δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ CHAΝNEL και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και με χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ.

Πηγή: madata.gr