Λαμία – Κορονοϊός: Νέος θάνατος γυναίκας! Στο κόκκινο η αγωνία για μητέρα τριών παιδιών

0
50

Η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται και στη Φθιώτιδα με γιατρούς και νοσηλευτές, που εργάζονται στις μονάδες covid-19, να υπερβάλλουν εαυτό ώστε να φροντίσουν τους ασθενείς.

Δυστυχώς τα ξημερώματα είχαμε έναν ακόμη θάνατο στο “πέτρινο” κτίριο του νοσοκομείου Λαμίας, όπου έφυγε μια 84χρονη ασθενής από τη Μακρακώμη. Είναι ο πέμπτος θάνατος το τελευταίο 48ωρο, ενώ συνολικά στη Φθιώτιδα έχουμε 12 θανάτους από κορονοϊό, εκ των οποίων οι 9 είναι στη Λαμία.

41χρονη δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Το πρωί του Σαββάτου διασωληνώθηκε μια 41χρονη Λαμιώτισσα, μητέρα τριών παιδιών, η οποία νοσηλευόταν στο “πέτρινο” και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η 41χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου είναι γεμάτα είναι τα 11 κρεβάτια της ΜΕΘ.

Το παλαιότερο περιστατικό είναι αυτό του 65χρονου Λαμιώτη εκπαιδευτικού που δίνει σκληρή μάχη με τον ιό από τις 23 Νοεμβρίου. Από τη Λαμία συνολικά νοσηλεύονται τρία άτομα, μαζί με την 41χρονη, ενώ στα υπόλοιπα οκτώ κρεβάτια βρίσκονται συνάνθρωποί μας από Βοιωτία (1), Ευρυτανία (2), Καρδίτσα (3), Λάρισα (1) και Βόλο (1). Μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 63,5 έτη.

Έκλεισε ο ΟΑΕΔ στη Λαμία λόγω κρουσμάτων

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά έξι ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Λαμίας, που αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του «κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος». 

Στην περίπτωση του ΟΑΕΔ ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τους χώρους εργασίας στο δημόσιο τομέα με προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους οργανικών μονάδων μιας δημόσιας υπηρεσίας ή του συνόλου αυτών, όταν επιβεβαιωθούν κρούσματα.

Για τους υπαλλήλους που νόησαν από covid-19 έγινε η απαραίτητη ιχνηλάτηση και έχουν τεθεί σε καραντίνα οι στενές επαφές τους.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr