Λάθος του Ζελένσκι η εμφάνιση των δύο μαχητών του Αζόφ στο ελληνικό Κοινοβούλιο

0
44

Σε δηλώσεις μετά τον σάλο με την εμφάνιση μαχητών του Τάγματος Αζόφ, κατά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων, προχώρησε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Σε μακροσκελή ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα υποστηρίζοντας ότι «για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να φυτεύσει στα μυαλά των Ελλήνων τον μύθο ότι το Τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος, μίλησε για λάθος του Ουκρανού προέδρου να συμπεριλάβει στην ομιλία του το τάγμα του Αζόφ.

«Εκτιμώ ότι ήταν λάθος εκ μέρος του Ουκρανού προέδρου και δεν υπήρχε πρόθεση να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που υποστηρίζουν την ουκρανική αντίσταση».

Σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο και την εμπλοκή των ΗΠΑ, ο διεθνολόγος επισημαίνει πως:

«Οι ΗΠΑ λόγω τη κρίσης με τη Ρωσία προσπαθούν να επαναφέρουν την Τουρκία σε δυτική τροχιά, να την απομακρύνουν από τη Ρωσία. Δύσκολα το σημερινό Κογκρέσο θα εγκρίνει την προμήθεια των F-16 στην Τουρκία. Την κρατούν στη γωνία. Μια Τουρκία προς τη δύση είναι προς όφελος της Ελλάδας».

Πηγή: madata.gr