Λέσβος: Στον ανακριτή η 49χρονη που περιέλουσε τον σύζυγό της με βενζίνη

0
71

Η 49χρονη που περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη, οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή. Η απολογία της, ξεκίνησε στη 1 και μισή το μεσημέρι. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ενδοοικογενειακή βία.

Ο πατέρας της ήταν εκεί. Τη συνάντησε για λίγο, στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, μετά από μέρες. Ήταν εκεί για να της συμπαρασταθεί και να καταθέσει κι εκείνος στον ανακριτή. Λέει ότι το παιδί του το έχει μετανιώσει, όμως ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της την χτυπούσε.

«Την χτυπούσε άσχημα με ραβδί έπεφτε πολύ. Έλεγε ‘’πατέρα δεν σου έλεγα τίποτα γιατί φοβόμουν μην τον χτυπήσεις και τον σκοτώσεις’’. Είναι πολύ νευρικός. ‘’Γιατί … το μάτι σου είναι μαύρο εδώ και τα μπράτσα σου έτσι;’’ λέει ‘’πατέρα έπεσε ένα μπουκάλι πάνω μου’’. Την χτυπούσε άσχημα. Αυτά που της έκανε αυτός, να τη χτυπά…».

«Είναι πολύ σοβαρά»
Ο 58χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Μυτιλήνη, που υπέστη τα σοβαρά εγκαύματα μετά την επίθεση από την σύζυγό του,  παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Είχε παθολογική βία», είπε ο αδελφός θύματος.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και βαρύτατη. Ο 58χρονος, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, δεν υποβλήθηκε και ούτε προγραμματίζονται άλλα χειρουργεία στη προκειμένη φάση, όπως έχει η υγεία του αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη, ο πατέρας της 49χρονης συζύγου του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, επιμένει ότι η κόρη του είναι το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ξεσπά σε λυγμούς στη σκέψη και μόνο το παιδί του να προφυλακιστεί.

«Να μην την προφυλακίσουν γιατί δεν έχω κανέναν στο σπίτι. Σε μια γκαρσονιέρα μένω μονάχος. Αν δε τη βγάλουν, έχω ένα μπαλκόνι και θα πέσω να σκοτωθώ. Την χτύπησε, δεν ήμουν στο σπίτι εγώ. Τη χτύπησε στο σπίτι και πήγε να ανοίξει το μαγαζί, έστειλε την αδελφή του με τα κλειδιά του σπιτιού, να δει μη την έχει σκοτωμένη».

Τη σχέση του ζευγαριού βάραινε το γεγονός ότι πριν από περίπου 10 χρόνια είχαν χάσει τον 8χρονο γιο τους όταν πνίγηκε πέφτοντας με το ποδήλατό του στο λιμάνι, ενώ τον Μάρτιο του 2015 σκοτώθηκε σε τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Θέρμης και η 19χρονη κόρη τους.

Η απολογία της κατηγορούμενής δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Αγωνία για τον 58χρονο
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Γιάννης Σινάνη, η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε από βενζινάδικο μπουκάλι 1,5 λίτρου. Οι γιατροί του Παπανικολάου το γιο του θύματος να παρευρεθεί στο ιατρικό συμβούλιο για να του εκθέσουν την κατάσταση υγείας του πατέρα του αλλά και για να έχουν τη συγκατάθεσή του για όποια ενέργεια πράξουν στη συνέχεια.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι αν και υπάρχουν προβλήματα στους πνεύμονες.

Πηγή: madata.gr