Λιβανός: Για φθηνούς εσωκομματικούς σκοπούς η πρόταση δυσπιστίας του Αλ. Τσίπρα

0
43

Η πρόταση δυσπιστίας του Αλ. Τσίπρα κατατέθηκε για φθηνούς εσωκομματικούς σκοπούς, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπ. Λιβανός. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβήθηκε να στραφεί κατά της κυβέρνησης συνολικά, ενώ – εάν ήθελε – θα μπορούσε να ζητήσει και εκλογές και “τότε θα βλέπαμε ποιος έχασε το δρόμο προς την κοινωνία” είπε ο κ. Λιβανός και συνέχισε: Είμαστε ενωμένοι και σας περιμένουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση [..] Έχετε αποκοπεί από την κοινωνία, γιαυτό καταθέσατε την πρόταση δυσπιστίας, για να ξεφύγετε από τα κομματικά αδιέξοδα σας, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των στελεχών σας, και απόκρυψης της ένδειας του πολιτικού σας οράματος και των προτάσεών σας, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνώντος κόμματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιβανός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεν είναι κόμμα αρχών και προγράμματος αλλά προϊόν της κρίσης: “Μόνον ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να προσδώσει ιδεολογικό υπόβαθρο στο άναρχο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κι εκείνος πνίγεται ανάμεσα στην παράθεση ονομάτων φιλοσόφων, την πανεποπτική θεώρηση για τον νεοφιλελευθερισμό, την αφωνία του για το σοσιαλισμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί, και στην κριτική που δέχεται στο μικροπολιτικό επίπεδο από τους προεδρικούς αυλικούς… Πνίγεται κυρίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία, θέσεις. Είναι κόμμα του αντί.”

Επίσης ο κ. Λιβανός είπε ότι όταν ο κ. Τσίπρας μιλά για απελευθέρωση πλειστηριασμών δεν μέμφεται τον κ. Σταϊκούρα αλλά τον κ. Τσακαλώτο: “Όμως ο εσωκομματικός σπαραγμός σας, αφήνει παγερά αδιάφορη την κοινωνία [..] Η καταβαράθρωσή σας στην κοινωνία θα συνεχιστεί. Για μια ακόμα φορά πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι”, κατέληξε ο κ. Λιβανός.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr