Μάχη με τις φλόγες σε Κιλελέρ, Αχαΐα, Αρκαδία και Καστοριά – Και με εναέρια μέσα

0
58

Σε εξέλιξη είναι τρείς πυρκαγιές σε Λάρισα, Αχαΐα και Καστοριά, με την Πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της ενώ στη μάχη έχουν μπει  και εναέρια μέσα.
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής (2/7/2021) σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Σκοτούσας στα Φάρσαλα.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή.
Επί τόπου επιχείρησαν 8 υδροφόρες της Πυροσβεστικής με 8 βοηθητικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερο «τιτίβισμα» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά φουντώνει ολοένα και περισσότερο. Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Φωτιά στην Αχαΐα – Στη μάχη και εναέρια μέσα
 
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δεκατρία οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.
Φωτιά στην Καστοριά – «Φουντώνει» το μέτωπο, ενισχύονται οι δυνάμεις
 
 Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νεστόριο στην Καστοριά.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος και στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (2/7/2021), οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μάχη με τις φλόγες στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, όπου εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια».

Για το έργο της κατάσβεστης συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη (2 PZL, 2 Αir Tractor) και 3 ελικόπτερα, ενώ ο Δήμος συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρο όχημα, μηχάνημα έργου και πυροσβεστικά οχήματα τύπου 4Χ4.

Πηγή: madata.gr