Μαγιορκίνης: Τα αστικά κέντρα είναι η Αχίλλειος πτέρνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

0
38

Τι σχολίασε ο καθηγητής αναφερόμενος στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική

Προβληματίζει τους επιστήμονες η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Η επιδημία της Covid-19 στην Ελλάδα δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν ληφθεί κι εφαρμόζονται μέχρι τώρα, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν, μακροπρόθεσμα, εκκολαπτήρια της επιδημίας, ενώ τα χαρακτήρισε ως την«Αχίλλειο πτέρνα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Πολλά μεγάλα αστικά κέντρα έχουν πληγεί από την επιδημία» τόνισε αναφέροντας τα παραδείγματα του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης. Σχολιάζοντας το κατά πόσο είναι αποτελεσματική η χρήση της μάσκας, υποστήριξε ότι η μάσκα έχει αποδώσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά η κάμψη της επιδημίας δεν είναι στον βαθμό που θα ήθελαν οι ειδικοί. «Θέλουμε μεγαλύτερη επιδημική συρρίκνωση. Σταδιακή αύξηση κρουσμάτων ζορίζει το σύστημα υγείας. Αυτό που έχουμε προτείνει είναι να φτιάξει ο καθένας τις λεγόμενες κοινωνικές «φούσκες», για λίγο καιρό» σημείωσε, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ελάττωση της υπερμετάδοσης ανάμεσα σε αγνώστους και θα βελτιωθεί έτσι και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Πηγή: madata.gr